zondag 29 april 2012

Dag 16 - Tokyo

Vanochtend om 07:00 de deur uitgegaan. We wilden eigenlijk naar een Sumo wedstrijd gaan, maar daar waren nu geen wedstrijden voor. Er bleek echter wel een training te zijn van alle top worstelaars. De training is gratis en begint al om 07:30. We zijn nog net op tijd voor een redelijk goede zitplaats. Iedereen krijgt zijn eigen met hekjes afgebakende matje waar je met twee personen op kan zitten.

De training wordt gehouden in Ryogoku Kokugikan, dat in 1985 gebouwd is. Er kunnen 13.000 mensen in. Japan is het enige land waar sumo professioneel uitgeoefend.

De ring is een verhoging van klei en zand, bovenop rijstbalen. Na een aantal rondes maken ze de boel weer een beetje netjes:

Het gaat er soms redelijk hardhandig aan toe; het betere wurg- en trekwerk. Je kunt bij sumo op twee manieren winnen: je tegenstander met 1 voet buiten de ring duwen, of je tegenstander met een ander lichaamsdeel dan zijn voeten de grond aan laten raken.

Er deed 1 blanke mee aan de training. Elke Sumo-stal mag maar 1 buitenlandse worstelaar hebben. Deze werd met gejuich ontvangen, helemaal toen hij zijn eerste sparring partner de ring uitwerkte!

Vanaf de Sumo's zijn we naar Sensoji Temple in Asakusa gelopen. Onderweg kwamen we langs een parkje waar je de Tokyo Sky Tree Kon zien:

De Sky Tree is 634 meter hoog en daarme het op één na hoogste gebouw ter wereld, op de Burj Khalifa na. De toren gaat eind mei officieel open, dus we kunnen er nog niet op:

Bij Sensoji was het ook 's ochtends al behoorlijk druk:

We zijn er alleen langsgelopen omdat we redelijk in de buurt waren, en de grote lampion onder de poort wilden zien:

Van Asakusa zijn we met de metro naar Ginza gegaan. Hier zitten zo'n beetje alle grote winkelmerken van de wereld. En er is ene Sanrio World, met ladingen Hello Kitty spul. Hello Kitty keukenweegschalen:

Hello Kitty stofzuigrobots:

Hello Kitty naaimachines:

Hello Kitty overdose... 's middags zijn we naar Harajuku gegaan. We wilden bij het park kijken omdat hier vroeger van die verklede cosplayers stonden. Tegenwoordig lijkt het erop dat Japanners naar het park komen om toeristen te bekijken:

Echt weinig meer te beleven daar, op een rondkruipende slang na!

Van Harajuku zijn we nog even naar Shibuya gegaan. Hier is het op zondag echt ongenadig druk. Bij de Hachiko uitgang stond een Japans bandje te spelen:

Op de kruising was het helemaal gekkenwerk:
 
We zijn nog even bij Shibuya Hikarie naar binnen gegaan. Dit is een net geopend winkelcentrum:

Om naar binnen te mogen moest je in de rij staan, die iets van 100 meter de hoek omging en dan terugslingerde. Eenmaal binnen was het overal ook gigantisch druk:

Dus dat hebben we vrij snel voor gezien gehouden. Morgen weer om 07:30 de deur uit voor de Doll Show.

Net nog een kleine aardbeving gehad hier. Ik dacht dat de buren onbenullig tegen de muur aan het springen waren. Ik vond het al zo vaag dat een muur kan bewegen, maar goed, na die sumo's van vanochtend sta ik nergens meer van te kijken. 5.8 was het, maar een stuk voor de kust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten